4 feb. 2018

torsdag i cph


I torsdags var vi på miniklassresa i Köpenhamn!!! Hurra så skoj. Först på schemat var Danmarks Designmuseum. Olga va happy.


Sofie och Eva också.


Äsch alla var ju happy såklart!! Love och vår mentor Lars på bild. 


Första utställningen bestod av en massa japanskt hantverk och konst. Såå mycket fint.
 '
Nästa avdelning huserade kläder och accessoarer från alla tidigare epoker. Festliga hattar också.


Därefter följde en enorm utställning vid namn "I Am Black Velvet" med alla Erik Mortensens haute couture-skapelser. Det var fler hundra sjukt glammiga!!!!  


Sofie.Tilda bland fåtöljerna i nästa utställning. Sötisen.


Älskade hur detta avlånga rum var uppbyggt!! Lamporna tändes först när man passerade de olika sektionerna så det kändes som att man gick omkring inuti ett rymdskepp hehe. "The Danish Chair – An International Affair" kallades utställningen och bestod av alla danskt designade stolar (vilket namnet avslöjar).
Extravaganta möbler fanns också.


Och jättefärgglada pop-rum!


Tyckte hemskt mycket om alla dessa märkliga skulpturer också. Fick hejda impulserna att vilja röra på alla haha.


Innan vi avslutade vårt besök ville vi såklart besöka museum-shoppen!! Där ville man egentligen köpa precis ALLT men plånboken sa emot så jag fick nöja mig med en mörkgrå nätkasse. Inte fy skam ändå.


Bläddrade lite i ett fint magasin tillsammans med Eva innan vi tackade för oss och gick ut i duggregnet igen. Men alltså stort tips att besöka detta museum om ni är i Köpenhamn, det var svinbra!!!


Badass Sofie i väntan på resten av klassisarna.


Edith frös om öronen med såg väldigt fashion ut ändå.


När hela gänget på 20+ pers var samlade fortsatte vi i livet.

Förbi vackra byggnader, ett dussintal gallerier fina fasader.


Och kom plötsligt ut vid Nyhavn. Jag hade aldrig kommit från det hållet förut så fattade noll lol.


Det var lika cute som vanligt.


Vi fortsatte via bron över kanalen. Lina, Edith och Emma har vi här.


Stannade till och lyssnade på lite kuriosa här och var.


Innan vi nådde dagens nästa mål: KADK (Köpenhamns arkitektur- och designhögskola). Men först lunch!! Här betalade man maten i hekto (så smart pga noll matsvinn) och det smakade himmelskt.


+ billig fika och kaffe efteråt:---) 


Bästa Tildan<3<3


KADK hade öppet hus denna dagen och fick en privat rundtur av en fd Östra Grevie-elev som pluggar på skolan. Det blev mycket ooo:ande och aaa:ande över alla döfina lokaler och verkstäder.

En trevlig vägg.


Eva finis.


När rundturen på skolan var done and done kände vi att näää nu får det banne mig vara dags för ØL!!! Vi hoppade på en buss till Kødbyen där en annan av våra lärare har sin kontorsplats. 


Så här tjusigt upplyst var det utanför!!

Och miljoner gånger tjusigare blev det med en Edith under <3__<3

Lite strul med nyckeln in ledde till att vi fick vänta utanför en stund. Men det är ju inget att hänga läpp över när det finns öl, chips och trevligt sällskap;-)


Men slutet gott allting gott och vi kom in till slut!! Här satt vi sedan och snackade skit i jag vet inte hur många timmar. Eller ja, tillräckligt många för att någon skulle behöva kila iväg och köpa ett flak öl till iallafall haha. HURSOM det var såååå trevligt/mysigt/roligt<3 Hur är det ens möjligt att ha fått så amazing klasskompisar??


Vi hann med ett spontant hetsigt dansgolv (efter kombinationen av att någon satte på Sandstorm och släkte lampan i taket heheh) innan vi rullade vidare. Åt pommes och falafel på random snabbmatshak, hängde på olika inrökta bodegas i närheten och babblade nonstop innan vi tog tåget hem. Var tillbaka i Malmö vid 02 och jag somnade stenhårt en halvtimme senare. Hur alla mådde under redovisningen förmiddagen därpå är en helt annan historia med det gjorde inget pga SÅ VÄRT.

japp det var ba det xx bella

1 kommentar:

  1. Läser du grafisk design på Malmö högskola eller?? Om ja, kan du rekommendera det (utbildningen i sig, tempot, bredden osv)? MVH trogen bloggläsare sedan typ 2014 <33

    SvaraRadera