14 apr. 2017

island dag 4: blue lagoon


I torsdags hade vi bokat in ett besök på Blue Lagoon!!! Aaaah, härligt är bara förnamnet. Vi skulle inte dit förrens efter lunch så innan dess fördrev vi tiden med att bunkra upp med mat inför kommande roadtrips och äta lunch på ikea (lol represent).

Längs med vägarna påväg till lagunen kunde man ta del av dessa vyer genom bilrutan. Det är något fint över alla dessa små hus på de ödsliga slätterna, ändå.


När vi sedan svängde av förändrades landskapet drastiskt och blev istället såhär dramatiskt. Säger ju att det ser ut som att man befinner sig på en helt annan planet på vissa platser haha???
Uhu! Hur kan det ens se ut så liksom.


Getting closer till slutdestination.


Väl framme vid de varma källorna var vattnet mjölkligt blekturkost och kantat av vassa klippor. Både vackert och obehagligt på samma gång.
Instagramföräldrarna:-)
Vi hämtade ut handdukar, bytte om till badkläder och balsamerade håret (som blir kaoz av vattnet annars) och möttes slutligen av detta fantastiska. 40 grader varmt!! Lermasker!! En flytande bar!!

Det må vara en världens turistfälla men det är banne mig världens bästa turistfälla också. Har aldrig varit med om något liknande! 
Härlig kontrast btw – personalen på land i dunjackor och vi övriga halvnakna. Det var bara två grader varmt i luften på ett ungefär.

Det var dock hemskt att behöva lämna det underbart varma för att kila upp på land och föreviga då och då. Blöta badkläder är ej att rekommendera i dessa väderförhållanden:/


Mamma var också helt frälst.
Här har vi lilla mig, iförd ett av mina bästa 2hand-fynd ever: en perfekt baddräkt för 19 kr. Catching!


Vi flöt omkring och njöt i närmare tre timmar så när det var dags att återvända hem var alla helt utpumpade och slöa. Kändes senare på kvällen som att man dragit på sig en mildare form av solsting typ haha? SÅÅÅ värt dock<3

Idag har vi varit på roadtrip precis heeela dagen och jag har ca en miljon bilder att gå igenom. De dyker upp i ett inlägg imorgon kväll!! Efter nästa roadtrip längsmed sydostenkusten dvs.

happy friday hörrni xx bella

3 kommentarer:

 1. Vet typ inte vad jag ska säga mer än wow wow WOW! Att det ens finns på riktigt??

  SvaraRadera
 2. p.s. dina bilder är, som alltid, on point!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man finner verkligen inga ord!!!! Tack för att du är så snäll<33 puss

   Radera