14 apr. 2017

island dag 3: perlan, hamnen och reykjavik roasters


Igår (onsdag) började vi vår dag med att köra upp till Perlan – en utsiktsplats/café en liten bit utanför centrum. Kan ju konstatera att dess utformning förstärkte den utomjordiska feelingen ytterligare.


Väl uppe vid kupolen bjöds man på den här utsikten. Man har ju blivit sentimental för mindre??

Beyond words!!! 

 När vi hade sett oss någorlunda mätta på utsikten hoppade vi in i bilen igen för att köra tillbaka till Reykjvík.


Hittade efter många om och men en ledig parkering och fortsatte till fots. Passerade bland annat detta fina hus, stadshuset och en flock med svanar.


Vi provade nya gator och nådde slutligen fram till gamla hamnen. Har nämt tidigare hur vackert vattnet är här, ba kolla!! Alldeles kristallklart.

Sjukt idyllisk hamn för övrigt.


Medelhavet eller Island dunno.

Nere i hamnen fanns det oräkneliga mängder fiskrestauranger, båtar ämnade för valsafari och najs utsikt över bergen.


Vi hann med en sväng på turistbyrån för att svepa en varm kopp kaffe (eller kaffi som det så gulligt heter) och reda ut alla eventuella frågetecken innan parkeringstiden var slut. Sedan hemåt, längs havet.


Efter att ha pustat ut på rummet i någon timme begav jag + Fredrik oss ut på egna äventyr. Vi var kaffesugna igen och slog oss ner på Reykjavík Roasters, ett café i närheten som vi passerat massvis av gånger.


Hade lockats av den supertjusiga inredningen genom skyltfönstren nämligen. Ännu finare väl därinne  som tur väl var!


Sviiindyrt men himmelskt gott kaffe, tror jag betalde typ 140 kr för två koppar + en croissant?? Hela Island är dock en väldigt dyr stad att leva i, bara random snabbmat kostar liksom det dubbla från hemma. Minst.

C'est la vie men det var värt det. Och solen sken hela dagen lång<3När muggarna var tomma promenerade vi ner till centrum ännu en gång för att se det allra sista. Reykjavík är litet så tar inte mycket längre än någon dag eller två.


Vi strosade länge och väl. Klämde på dyra kläder, kikade på folk och hittade nya gator och vrår. Och min superpubertala 16-åring till lillebror var till och med trevlig och rolig att umgås med hela eftermiddagen:-') Händer sällan.
På vägen hemåt stannade jag mest och förevigade fasader hel tin. Finns massor med charmiga små trähus i starka kulörer!
Typiskt trevlig gata.


Sedan var vi plötsligt vilse på något konstigt vänster, trodde inte att det överhuvudtaget var möjligt i den här staden hehe? 


Vi hittade iallafall till den enorma Hallgrímskirkjan och kunde lokalisera oss hem därifrån. Slutet gott allting gott.
Vi var alldeles mjuka i benen efter allt promenerande så det var lagom att avrunda. Längre fram på den här gatan bor vi!


Denna sötisen till buss stog parkerad utanför hotellet. Vill haaa.


Sorry not sorry för alla bilder på berg, tycker det är berättigat ändå. Såhär såg det ut utanför fönstret vid nio igårkväll innan vi drog för gardinerna.

Det var dag tre det!! Vi passade på att utforska Reykjavík (som verkligen var dömysigt) de första två dagarna då allt är stängt nu över påskhelgen. Städer i all ära men det är ändå naturupplevelserna jag har sett fram emot mest!! Det bästa till sist!!!

Idag har vi spenderat hela eftermiddagen i de varma källorna i Blue Lagoon, och imorgon ska vi köra Golden Circle. Snart på en blogg nära dig;-)

xx bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar