4 feb. 2017

köpenhamn del 1


I torsdags morse hoppade jag på öresundståget tillsammans med Freja och Alva och ca tre timmar senare var vi framme i Köpenhamn!!! Minisemester!!


Vi letade upp vårat hotell, lämnade av väskorna och begav oss sedan ut på gatorna.


Började med att äta sushi på en liten restaurang tvärs över gatan, jobbigt att vara ute på äventyr på tom mage ju hehe.


Mätta och belåtna var vi sedan redo att fortsätta. Passerade ett fint 7eleven bland annat.


Baby Frej<3

Förbi entrén till Tivoli.

Ebba (som ursprungligen skulle följt med) fick tråkigt nog förhinder men Alva ville som tur väl var ta hennes plats och hänga på istället!! Såå kul.


Alva hade inte varit i Köpenhamn på år och dar så vi beslutade oss för att vara turistiga och börja vandra ner längs Strøget. Det var ju bara torsdag så det var ganska lugnt och skönt.


Kikande en sväng inne på Monki och fyndade på rean. Där inne fanns det ett fint trapphus.

Sedan vidare. Förbi neonskyltar, tegelfasader och stånd som luktade sött av churros.


Vi flanerade en liten stund inne i denna döfina & other stories-butiken och ville mest flytta in på en gång.


Därefter kort paus för vila fötterna och kika på förbipasserande. Btw hemskt vad ocool man känner sig i denna staden, alla ser så himla stylish ut??Kom sedan fram till en aning öppnare ytor. Marken är så tjusig här!


Vi fortsatte upp på HAY, fullständigt livsfarligt egentligen för man vill köpa precis allt haha. Tog mitt förnuft till fånga och nöjde mig med två mjuka handdukar till slut.


När vi nådde fram till Nyhavn bestämde vi oss för att vända tillbaka till hotellet. Passade dock på att föreviga de gulliga husen en snabbis men det var så stört kallt och blåsigt:-(
Dessa två ändååå, som jag tycker om er.

På vägen tillbaka stannade vi till i en supermarket och köpte med oss en flaska rödvin, en flaska cava, tsatsikifyllda oliver (!!) och rotfruktschips som vi senare förtärde halvliggandes i sängen i kombination med att diskutera livets ups and downs i några timmar. När klockan började närma sig halv nio svirade vi om och vinglade ner till hotellets restaurang för att äta veganska burgare och dricka whiskey sour men redant runt halv elva var vi tillräckligt glada i hatten och trötta och gick upp och la oss för natten:-) Klart slut på den rimliga och fina kvällen!!

(Kunde ändå inte sluta sörja det faktum att den egentliga anledningen till att Köpenhamn var inplanerat var att se Bon Ivers konsert som ställdes in<///3 På riktigt it breaks my heart, hade sett fram emot den sedan i september. Eller vem försöker jag lura, sedan jag var 14 år typ?? Håller tummarna att det kommer fler chanser)

xx bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar