14 maj 2017

P A R I S // dag 2


Andra dagen i Paris vaknade vi i någorlunda rimlig tid och dukade fram frukost. En klassisk semster-sådan bestående av baugetter, brie, hummus, körsbärstomater och yoghurt.

Hängde lite i fönstret och diskuterade vad vi skulle göra av dagen. Det skulle regna, nämligen, så vi beslutade oss för att åka lite mer centralt och upptäcka Marais. Man måste ju börja någonstans.


Läste kartan i sann turistanda.


Isak var ambitiös och strök allas skjortor på vardagsrumsgolvet. Kul att vi så jäkla fräscha och snygga i början av veckan medan vi i slutet av vistelsen struntade i precis allt haha</3


Här var btw min sovplats i sju nätter. Saknar redan buhuu.


När alla var redo begav vi oss ut på gatorna. Rich tog täten.


Ner i metron.

Och upp vid Hôtel de Ville.


Daniella köpte lite souvenirer i en kiosk och sedan fortsatte vi vidare.


Bläddrade bland vintagekläder i diverse Kilo Shops, studerade de färgglada skulpturerna utanför Pompidou och passerade lila trädkronor bland annat.

Efter någon timme eller två blev vi kaffesugna och slog oss ner i ett pyttelitet café som låg i anslutning till fin butik. Dock höll det nog precis på att stänga så servitrisen var inte så jätteglad över att ha oss där heh. Men najs att få i sig lite koffein.

Ut igen. Där möttes man av denna vyn.En tjusig återvändsgränd.


Vi flanerade i väldoftande te-butiker och shoppade på Lush. Kompisar utanför butiksfönstret.


Så fint med alla ensamma träd på random platser.


Vi rörde oss sakta men säkert mot de judiska kvarteren för att kirra lunch.


Aaaa äntligen Paris-falafel!!!! Bästa.


Vi stod vi vägkanten och glufsade i oss. Så söta hamsterkinder alla fick på denna bild<333


Regnet kom och gick. Mest duggregn men ibland så tilltog det i styrka, då passade det ju extra bra att kika i butiker. Muji exempelvis.


Elsa hade glömt sin tandborste hemma i Sverige = var nöjd när hon köpt en ny.


Passerade en grönskande innergård.


Richard och Elsa i oklar situation?? Resten av gänget väntandes på andra sidan gatan lol.


Dello var den enda som inte hade fått i sig något lunch pga ville testa maten på ett annat ställe som tydligen hade stängt under eftermiddagen:/ Lunchjakt nr 2 inleddes därmed.


In i en saluhall!


Hon valde ut ett ställe som (med tanke på den långa kön) verkade populärt och de fick snällt ställa sig i ledet. Inte visste vi då att det skulle bli den längsta väntan typ någonsin?? Har nog aldrig varit med om att en kö rört sig så långsamt.


Efter 20 minuter tröttnade jag och Alva och beslutade oss för att gå en liten runda i kvarteret.


Vi hittade en lummig park som vi dessvärre aldrig uppfattade namnet på. Rena rama oasen.
Sedan ut på asfalten igen.
<3


Efter nästan en timmes väntan (no joke) fick hon sin macka och då begav vi oss hem till Charonne för att ladda batterierna.


Samt för lite refreshments i form av chips, oliver och vin. Och där slutade jag dokumentera!! På kvällen lajvade grabbarna Joe & the Juice i köket med förkläden och bakåtvända kepsar och lagade en asgod pasta. Efter lite piff letade vi upp en trevlig cocktailbar vid namn Bluebird som låg på en bakgata i närheten av lägenheten där vi satt länge och väl under värmelamporna och mös + drack spännande drinkar. 

Natten slutade med att vi hängde i en random sunkig bar (tänk er en fransk verison av Dovas) mitt ute i ingenstans (trodde vi då) med svinbillig öl och skräniga coola kidz som säkert var påverkade av både det ena och det andra hehe. T.ex. denna scen utspelade sig när jag Alva Isak skulle gå på toa; äldre man går in och kommer ut 10 sekunder senare, vi kommenterar att det gick snabbt och han ba "didn't pee, just took some cocaine". Okaj:---)

Runt 02 lyckades vi till slut lokalisera oss, traskade den 20 minuter långa vägen hem, köpte McFlurry i farten och somnade väldigt gott.

xx bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar