10 maj 2017

P A R I S // dag 1

Klockan 17 i tisdags för en vecka sedan hoppade vi av metron i Charonne (ligger i utkanten av Marais), letade upp vår gata, kånkande våra väskor fyra trappor upp, plockade upp nyckeln under dörrmattan och ramlade in i lägenheten som skulle få agera hem i en vecka framöver.


 Jag hade hyrt läggan via airbnb och den var SÅ FIN i verkligheten!! 70 kvadratmeter, tre stora rum, knarrande trägolv, badkar, jämnhöjd med trädkronorna och tre franska balkonger. För att inte förglömma en kapsylöppnare i form av en fiskmås och två keyboards:-)


Vi öppnade alla dörrar på vid gavel och började bo in oss/pusta ut efter alla miljoner trappsteg vi dragit resväskorna uppför. Isak approved.


Nere på gatan såg det ut såhär. Typiskt franskt.


Vyn utanför badrumsfönstret. Man blev nästan lite pirrig av att alla träd redan hade slagit ut här<3


Efter någon timme tog vi oss i kragen och begav oss ut på gatorna i jakt på en supermarket.Vi kikade in i en fin eco-butik vi passerade. Tycker att alla mataffärer borde se ut såhär!!!


Vi hittade tillslut en stor supermarket där vi köpte nödvändigheter i form av vatten, baugetter, ostar, chips, oliver, tonic, tomater etc. Samt två flaskor vin i en liten vinbutik på tillbakavägen.


När vi lastat av varorna hemma började kurra rejält i magen = hög tid att gå på middagsjakt.


Inte långt från vår lägenhet låg livets ölaffär som vi blev stammisar i under veckan. Flera ressällskapet är väldigt intresserade av just öl så det var ju supernajs. Dessutom hade det öppet ca alltid – det kvittade om man passerade kl 08 en lördagsmorgon eller 02 en torsdagsnatt haha.

En fin neonskylt ba.


Daniella och Richard i jakt på bra restaurang. Lättare sagt än gjort dessvärre:/


*the face of energinivå = zero*


Ändå lite fint att vimsa runt i Paris med fem favoriter sådär helt plötsligt. Få förunnat.

Vi vek till slut av på en mindre gata och kom överens om att nää nu får det vara nog av letande. 


Vi trängde ihop oss på en rad och började bläddra i menyer. Pizza fick det bli!!


Och två flaskor rödtjut!! Aaaa bästa.

Rich.

Energin återvände. Mat och vin gör underverk allt annat är en lögn!! Pizzorna var goda och allt var frid och fröjd förutom att det bara var vi ladies i sällskapet som fick våra pizzor i form av hjärtan. Det var lite oskönt gjort men annars så.

Det blev verkligen en perfekt början på Paris-veckan. Nästan så att man blev lite blödig ju. Obs obligatoriskt att tjuvkika på gulliga franska boyz samtidigt:-)


När notan var betald och flaskorna tömda letade vi oss tillbaka till lägenheten där vi tände discolampan (what else), drack GT ur plastmuggar, låg och mös i en stor hög och somnade på två röda. Slut på dag (eller ja, kväll) 1!

xx bella 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar