10 sep. 2017

#popa17


Har haft så sjukt mycket teknikstrul den senaste veckan och kunde därför redigera bilderna från Popaganda först igårkväll:-( Nåväl, vi spolar tillbaka tiden till den 1:a september!!


Vi tog morgontåget vid kl 04 (!) från Malmö och var framme i Stockholm redan vid 09. Lyckades flirta oss till att checka in sex timmar i förväg, åt lunch, fixade ett kamerabatteri, köpte öl och slog oss sedan ner på järnvägsspåret precis intill Eriksdalsbadet. Isak och Elsa på bild.


Mathilda anslöt sig också. Så gulli.

Alvisen.

Vi satt där och hade det göttigt i flera timmar medan allt fler kompisar anslöt sig men det glömde jag helt bort att föreviga. Lyckades däremot föreviga detta ögonblick när alla kollade på en scen ur "Ella den förtrollade" lol.


Sedan var Popaganda officiellt igång för i år!! Fjärde året i rad för min del herreguu. Vi började med att se The Vaccines, ett band jag lyssnade supermycket i början av gymnasiet så det var kul att äntligen få höra dem live!


Efterråt slog vi oss ner i gräset på barområdet. Ebba satt i en solstol och såg cool ut.


Alva i kvällssolen<3


Isak. Mycket duktigare än såhär var jag inte på att dokumentera den dagen hehe. Vi hann hursomhelst se både JOY, Säkert!, Hurula och Phoenix; ibland mitt i publikhavet och ibland från gräsmattan på barområdet innan vi åkte tillbaka till vårt hotell i Tegnérlunden. Vi hade ju behövt gå upp vid kl 03 samma morgon för att hinna till tåget så alla var helt slut.


Lördag! Vi gjorde oss fräscha på nytt och begav oss ut på brunchjakt.
Traditionsenligt fick vi ett bord på Greasy Spoon efter en mindre evighets väntetid (kändes det som haha). Närmare två timmar efter vi lämnat vårt hotellrum var det uppenbarligen ingen som hade någon energi kvar.


Solen kikade fram mellan de plötsliga regnskurarna.


Vi började med att beställa in färskpressad apelsinjuice och te/cappuccino/latte och återvände sakta till livet:--)


Freja var nöjd.


Sedan kom äntligen maten<3<3 Jag och Alva delade på en vegansk full english + en jätteportion pannkakor med blåbär och pistagemascarpone till efterrätt. Aaa det var fantastiskt.

När vi var så mätta och belåtna att vi trodde vi skulle spricka rullade vi tillbaka till festivalområdet.


Hamnade bakom ett gäng partyhattar. Trevligt ju.

Och så såg vi Thomas Stenström. Har inte sett honom tidigare men blev mest besviken. Kändes liksom inte som att han var särskild taggad på att vara där?? 

Mycket publik hade han iallafall.


Rökridåer = dags för konstsim!

Jag är kort i rocken och såg inget vidare. Gick istället direkt vidare till stora scenen och letade upp mina kompisar i publiken:-)

För att se Jonathan Johansson!!! Har verkligen återupptäck honom de senaste veckorna, han är så galet bra. Eller har jag kanske bara blivit blödigare pga är ju numera malmöbo?


Freja darling var på gott humör.


Det var nästan alla i publikhavet också.


Hejdå tack för bra spelning!!


Kisspaus mellan akterna.


Och såklart ölpaus.


Precis när Oskar Linnros skulle börja spela var jag bjuden hem till Julia på middag. Hade sett honom spela på Malmöfestivalen bara några veckor tidigare så det kändes ok att skippa ändå. Jag letade upp Wille (som jag också gick i Gamleby tillsammans med) och tillsammans lämnade vi området.


So long! Middagen var svinmysig (tack igen<3) och två timmar senare var vi tillbaka för att se Alt-J vilket var asfett. Årets festival avslutades med Tove Lo och därefter var vi bjudna på hemmafest hos Ludvig där vi lyckades tränga in närmare 25 personer i hans lilla etta (om jag räknade rätt haha). Det var mys. Tog en taxi hem vid halv tre och somnade på direkten. Söndagen spenderades – efter frukost på Mellqvist kaffebar och shopping på lush – på en åtta timmars bussresa hem till Malmö:-)

Det var årets Popaganda det!! Blev inte ett så saftigt inlägg som jag hade föreställt mig, men det får gå an haha. Var inte så fotosugen tyvärr. Hade hursomhelst en superkul helg men alltså festivalen var på något sätt inte alls lika bra i år?? Tyckte att området kändes så osatsigt och tråkigt, line-upen har varit tusen gånger bättre, det fanns inte så mycket kul mat som tidigare osv. Hoppas de tar sig i kragen till nästa år!!! Tänker fortsätta traditionen nämligen.

xx bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar