tisdag 23 maj 2017

P A R I S // dag 4


Då var vi framme vid dag 4 i Paris, fredagen närmare bestämt. Första utflyktsmålet låg gångavstånd från läggan så vi tog oss dit till fots. Passerade detta fina.


Hamnar alltid längst bak:// dålig kombination med korta ben + en vilja att fotografera allt hela tin.

Efter en kvart någonting var vi framme vid Père Lachaise – Paris största kyrkogård!! 45 hektar (!) stor och fylld till bredden med dramatiska och vackra gravmonument.


Mer filmisk miljö får man leta efter. Bara kolla liksom;
Elsan.


En liten Daniella och en liten Richard.
Så fint så fint. Vi letade upp Jim Morrisons, Edith Piafs och Oscar Wildes gravar som man sig i bör innan det var dags att pausa.


Vi hade lyckats tappa bort Isak och Alva någonstans halvvägs (lätt hänt med tanke på att kyrkogården är rena rama labyrinten heh) men restan av oss slog oss ner på en trottoarkant. Åt en varsin pain au chocolat vi köpt med oss från ett litet bageri på vägen dit och försökte lokalisera våra saknade kompisar.


Vi hittade dem till slut (appen "hitta vänner" är ju guld<3) och kom överens om att det var dags att fortsätta. Vi handlade picknickmaterial i en närbelägen supermarket sen ner i metron.


Vi skulle åka typ 25 stationer vilket egentligen var ganska skönt så alla hann vila benen. Isak förevigade.


Viktigt att olja av sig!!!


Till slut kom vi fram till det här välkända tornet. Once a tourist always a tourist osv.

Vi slog oss ner i parken bredvid och packade upp vår lunch dvs jordgubbar, baugetter, tsatsiki, babybel, mozzarellabollar, kex, chips och två flaskor rödvin. Stabilt.

Här någonstans blev vi medvetna om faktumet att vi köpt vin utan skruvkork och att vi saknade korkskruv:---) Lyckligtvis fick vi syn på några australieniska snubbar några meter bort så lånade ut sin. Slutet gott allting gott.


Klyschigaste platsen i världen att fika på men hallåå det är ju så mys.

 När allt var uppätet (förutom tsatsikin som konstigt nog hade dill i sig??) och knappt någon i gänget kunde hålla ögonen öppna längre var det lika bra att börja röra på sig.

Men först nutella- och banancrêpes för min+Alvas+Elsas del haha. Det blev plötsligt asvarmt ute så det var najs att sträcka ut sig i skuggan. Omgivna av blomster dessutom!


Härifrån fick man en bättre vy över Eiffeltornet också. Idylliskt värre bredvid de rosa trädkronorna.

"Ser det ut som att jag håller tornet mellan fingrarna nu??". "Aa nästan".


Fast tvärtom<3<3<3

Coolaste trion!!

Efter detta åkte vi hem till Charonne och därefter tog jag inte fler bilder. Men resterade del av dagen låg vi i en hög och laddade batterierna (både kroppens och mobilernas jao), lagade lyxmiddag bestående av kokta kronärtskockor med citronsmör + fransk potatissallad med smörstekt sparris (mmmhm) och drack GT. Vi avslutade kvällen med att sitta på en uteservering på vår gata och dricka svinstarka cocktails och äta ostbricka. Jag lyckades välta ner halva Elsas whiskey sour i min kimonoarm och hälften av oss rullade hem först vid 02.

Dagen efter hade samma hälft satt alarmet på 06.30 för att komma iväg tidigt till Louvren. Japp det var kämpigt men vi lyckades!!! Mer om det i näst sista Paris-inlägget.

xx bella 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar