onsdag 17 maj 2017

P A R I S // dag 3


Dag tre i Paris vaknade vi ganska bra mycket senare än morgonen innan pga busig natt hehe. Lagom dåsiga och bakis med kurrande magar begav vi oss ut för att äta brunch. Vi hamnade på en liten restaurang med schackrutigt golv och vita dukar. Drack färskpressad apelsinjuice samtidigt som Alven lärde Daniella att skala räkor. Mys.


Väl tillbaka i läggan ställde jag mig i köket för att steka bananpannkakor i syfte att locka upp Rich som fortfarande låg och sov. Det fungerade:-)


När samtliga var vakna och uppfräschade begav vi oss mot dagens utflyktsmål: Jardin des Plantes!!!


I parken ligger bland annat Muséum d'Histoire Naturelle, ett museum fyllt till bredden med skelett från alla arter tänkbara. COOLIO. Har varit där en gång tidigare och blev då helt golvad.


Happy times!!
Sen är ju byggnaden i sig helt fantastisk, också. 

Jag smet upp på balkongen men blev busted när jag höll på att smygfota. Obviously.Alva.


Typ ett av mina bästa djur tror jag. Såå gulli.


Bästa Dello<3 äkta kämpe som tog sig igenom hela dagen trots sömnbristen!!

Förövrigt är det jättegosigt att resa med ett såhär stort sällskap, känns som en mindre klassresa:-')


Alva var döfin i sin gula klänning. Matchade engångskameran dessutom, score!

Fina fina fina Elsa. Tycker hela hennes väsen ba liksom passade in i omgivningen??

Told ya.

Några våningar upp höll dinosaurierna till.


<33
Finns helt stört mycket vackert/intressant/spännande att vila ögonen på!! Stort tips att besöka detta museum om ni råkar vara i krokarna.


Bjutiful.


När vi hade sett oss mätta på skelett gick vi ut i den plötsliga sommarvärmen?? Var mycket märkligt väder denna dag – sol regn sol regn sol. Hela tiden.

Passerade långa långa rader av blomstrade vallmos i olika kulörer.


Och det var plötsligt så pass varmt att jacka var överflödigt.Jag Daniella Alva ville se växthusen också. Så så fick det bli.


Kvavt som tusan men ack så fint.


Bebisen.


Vi spanande på fiskarna en stund.

Och beskådade de största monstera-bladen jag någonsin sett:-O
So much love<33


När det började regna igen var det hög tid för lunch. Vi åkte några tunnelbanestationer bort och slog oss ner på en "friendly diner" (lol) vid namn Lou Lou som låg alldeles i närheten av metron.


Och vilken jäkla tur att vi gjorde det; bara minuter senare öppnade sig hela himlen. Rena rama monsunregnet, det var galet.

Vi satt och hade det gött här inne istället.

Vi beställde in mat + dryck. Isak tog en kanna cold brew.


Daniella valde aperol spritz och jag körde på lemonad.

Sen serverades äntligen maten. Vid det här laget hade alla noll energi kvar så det kom lägligt hehe. Jag och Isak delade på en club sandwich med någon avocadoröra plus en extra korg pommes.


Dä va gott!! Lite överpris dock (blir ju så när man närmar sig de mer turisttäta områdena), men lagom att dela på två.


Solen återvände så vi betalade och begav oss snabbt ut på gatorna igen. Alva.

Vi tänkte att det vore trevligt att se Notre Dame när vi ändå var i närheten så ditåt bar det av. Passerade denna drömmiga vy.
Är så fascinerad av denna byggnad på så många sätt. 


Vi hade hittills lyckat hålla oss borta från de mest turisttäta besöksmålen och tyckte att det var ganska jobbigt att stå och trängas. Fortsatte därför ganska snabbt vidare.


Flanerade på en idyllisk gata.


Och några broar. Därefter rullade de mörka molnen in IGEN så det kändes rimligast att återvända hem innan vi blev dränkta av nästa skur. Better safe than sorry.

På kvällen lyckades vi efter många om och men boka ett bord på en liten mysig restaurang i Montmatre som jag helt förträngt namnet på. Åt svingod mat, drack alldeles för sött vin och hade det allmänt bra under värmelamporna. Vi avslutade det hela med att övervinna uppförsbackarna för att slå oss ner på trappen framför Sacre Coeur. Njutigaste.

xx bella 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar