23 apr. 2017

island dag 6: kusten // del 1


Dåså: här kommer del 1 av dag 6. Tog nämligen över 700 bilder (galet!!) den här dagen så att dela upp den i två olika inlägg känns rimligast.


Den här dagen hade vi delat upp oss – mamma och André stannande kvar i Reykjavík för att åka på valsafari medan jag, pappa och Fredrik gjorde ytterligare en roadtrip. Längs med kusten den här gången.


Och det var en förbaskad jäkla tur att vi gjorde det för det var den mest häpnadsväckande/fascinerande/vackraste bilresa jag någonsin varit med om.


Diggar ni landskapsbilder?? Heh hoppas verkligen det för detta inlägget består enbart av landskapsporr, det mesta förevigat genom bilrutan:<3_<3
Något som är så himla häftigt med Island är hur snabbt landskapet förändras. Ena sekunden kan det se ut exempelvis såhär.

Medan nästa bild i kameran istället ser ut såhär. Give me a break liksom?


Efter en och en halv timme på ett ungefär var vi framme vid vårt första mål – vattenfallet Seljalandsfoss.


När vi kom dit var det fortfarande tidigt på förmiddagen så solen hade inte ännu inte hunnit kika fram bakom berget. Vi stannade till här på hemvägen sen också för att se fallet i rätt ljus:-)


Det var ju såklart stört fint i alla typer av ljus.


Det är 60 meter högt, mäktigt värre!! Ba kolla.

 Sen är ju miljön runt själva vattenfallet fantastiskt också.


Marken var täckt av is och det var precis snorhalt. Man fick strutta fram likt en pingvin för att ej slå i backen.


Fredrik har vi här. Ni ser den genomblöta snubben til höger om honom förresten? Ju närmare vattenfallet man gick, desto blötare blev man. Vi valde att ha lite säkerhetsmarginal:-)Detta var ju väldigt speciell syn också; dessa stora isbollar kantade vägen och jag förstår liksom fortfarande inte hur i hela friden det kan bli så? Är det typ monster-dagg? Snälla berätta om någon vet!!!!

Vi passade på att låna toaletten och äta en banan innan vi fortsatte vår 30-milssträcka. 


Vi hade vääärldens tur med vädret under resan. Vädret på Island är ju känt för att vara minst sagt omväxlande men förutom första och andra dagen hade vi sol precis hela tiden. Tror inte riktigt att det varit detsamma om det istället hade varit grått å mulet, solen får ju fram färgerna så mycket bättre!

Efter Seljalandsfoss började bergen torna upp sig vill vänster. Till höger var marken helt platt och man kunde skymta havet i horisonten.Overkligt!!! Magiskt!! Det är fullständigt omöjligt att beskriva det här landet utan att vara stor i orden. Har försökt, lovar.

Berättigad fotopaus.


Sedan vidare. Roadtrip-sällskapet framför vår lilla hyrbil.

Japp.


Efter en inte allt för lång stund nådde vi fram till Skógafoss som är ett heeelt otroligt vattenfall – mer om detta i del 2;-))) Cliffhanger!

xx bella

2 kommentarer:

  1. asså herregud sitter helt mållös, typ det vackraste jag sett i mitt liv??? wow. förresten, vad för objektiv & kamera använder du? tycker du har så sjukt fint skärpedjup och skönt format på bilderna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men ellerhur, man vet typ inte om man ska skratta eller gråta???:-( jag fotar alltid med min nikon D7000 + 35 mm 1.8 pga är det enda objektivet jag känner mig bekväm med!! Kanske inte är ultimat för just landskapsfotografi men det blev ju helt ok ändå hehe. tack gullis

      Radera