onsdag 31 augusti 2016

31/8 - lägesrapport

Imorgon är det september alltså i regel höst oooch

- vi renoverar här hemma och i skrivande stund är min säng placerad i mina föräldrars rum, sjukt mycket utomlandsfeeling detta haha men än så länge ganska mysigt

- jag har fyndat (alltså verkligen fyndat) nya byxor på weekday!! ljusbeiga assköna bomullsbyxor med knytband i midjan, supervida ben och sänkta från 800 kr till 100 kr, inte illa va

- igårkväll jobbade jag mitt sista arbetspass som sommarvikarie och från och med idag är jag officiellt timanställd som vårdbiträde, at your service:-)

- jag har påbörjat en distanskurs på halvfart i konstvetenskap vid Uppsala Universitet vilket ska bli såå spännande och förhoppningsvis också väldigt lärorikt, måste bara försöka tvinga in min hjärna i någon form av pluggmode igen har typ glömt hur man gör??

- åker förhoppningvis och hälsar på Simone i London i oktober, hoppas hoppas<3 har varit där vartannat år de senaste sex åren så om jag nu ska fortsätta följa traditionen är det ju faktiskt dags igen

- jag ser fram emot en fin och bra höst!!!!! cuz i'm worth it!

xx bella

4 kommentarer:

 1. Jag är/har varit sjukt skoltrött länge, men nu blev jag intrigued! Vad är det för kurs mer specifikt du läser? Vad ingår liksom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är 30-poängskurs i Konstvetenskap A vid Uppsala Universitet, halvfart och på distans (alltså all undervisning sker via chatter/diskussionsfrågor/länkar/pdf-filer på the internetz!! Detta är målen med kursen:

   "
- Vi vill att du lär dig känna igen de viktigaste konsthistoriska föremålen, det som brukar räknas till den västerländska konsthistoriens kanon. Vi vill att du kan placera dem i tid och till plats samt ange upphovsman, om sådan är känd.

   
- Vi vill också att du lär dig beskriva, analysera och tolka dem. Till detta behövs ett språk, en terminologi, samt analys- och tolkningsredskap. Detta kommer att introduceras under kursens gång.

   
- För att kunna analysera, tolka och förstå föremålen behöver du kunskaper om de sammanhang i vilka de tillkom. Hit hör historiska kunskaper, insikt i andra kulturers religioner, världssyn, ekonomiska och sociala förhållanden."

   Typ så!! Började verkligen typ häromdagen så kan inte säga så mycket om kursen ännu haha, men det känns lovande!

   Radera
  2. Det låter ju intressant! Kanske borde kolla upp detta hmm

   Radera
 2. Så mycket grattis att du kom in på kursen! Super kiva!

  SvaraRadera